Новини

Університет відчинив свої двері для випускників шкіл та коледжів

Оприлюднено

18 листопада 2018 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя провели День відкритих дверей, на який завітали абітурієнти з різних куточків міста та області.

У читальній залі науково-технічної бібліотеки, де проходив захід, майбутні студенти та батьки переглянули відеоролик про університет та зустрілися з керівництвом і професорсько-викладацьким колективом навчального закладу.

Ректор університету, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Петро Ясній ознайомив присутніх з навчально-матеріальною базою вишу, особливостями організації освітнього процесу та перевагами вищої технічної освіти, яку можна здобути у Технічному університеті м. Тернополя. Серед названих ним пріоритетів — якісна дуальна освіта за всіма напрямками і спеціальностями; програми академічної мобільності та програми подвійних дипломів; оплачувана практика на високотехнологічних підприємствах Польщі, Німеччини, Литви; літні мовні школи за кордоном; навчання англійською мовою за бакалаврськими та магістерськими спеціальностями; широкий спектр пропозицій щодо працевлаштування від Ради роботодавців; можливість отримати під час навчання міжнародні сертифікати від регіональної мережевої академії СІSСО та інших провідних сертифікаційних центрів, які функціонують на базі ТНТУ; можливість навчатися на військовій кафедрі та отримати офіцерське звання.

Детальну інформацію про спільні програми академічної мобільності, міжнародні студентські програми, практики та стажування студентів за кордоном випускники шкіл почули від проректора з міжнародного співробітництва, доктора технічних наук, професора Вітенько Тетяни Миколаївни.

Про участь у міжнародній практиці та навчанні за кордоном безпосередньо розповіли учасники міжнародних програм: студент факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Кохан Василь, учасник програми Еразмус плюс в Університеті Валенсії (Іспанія); студент факультету інженерії машин, споруд та технологій Худик Олег, учасник програми Еразмус плюс в Каунаському технічному університеті (Литва); студенти факультету економіки та менеджменту Галяберда Андрій, Фармега Юрій та Рудюк Ірина, учасники програми Еразмус плюс в Університеті прикладних наук в Нисі (Польща).

З особливостями вступної кампанії, умовами та правила прийому до університету у 2019 році ознайомив присутніх відповідальний секретар приймальної комісії Кобельник Володимир Романович.

Діяльність ІТ-компанії «Скалхайф», яка активно долучається до працевлаштування випускників університету, представив член Ради роботодавців та співзасновник компанії Віталій Бревус.

Завершився захід зустріччю із деканами факультетів та ознайомчими екскурсіями навчальним закладом.

Коментування вимкнено