НовиниЦікаві статті

Студенти й викладачі кафедри взяли активну участь у організації Вечора науки

Оприлюднено
22 вересня, cтуденти й викладачі кафедри комп'ютерних систем та мереж, разом із викладачами кафедри фізики, взяли участь в організації освітнього заходу з популяризації науки для школярів та студентів.
Захід відвідала велика кількість учнів, студентів, їх вчителів та батьків. Були й наймолодші учасники заходу, які тільки но переступили поріг школи, їх привели в наш університет батьки. Захід був підготовлений таким чином, що був цікавим різним категоріям гостей: учням молодших та старших класів, студентам коледжів та університетів, а також їх батькам та вчителям.
Науковці університету в доступній та цікавій формі розповіли про свою працю, свої досягнення та застосування досягнень науки в повсякденному житті.
У читальній залі університету панувала дружня атмосфера, яка сприяла поширенню духу науки та освіти серед молоді.
Великий інтерес для дітей та молоді становили стенди, які представили учасники заходу.
Студенти спеціальності комп'ютерна інженерія демонстрували цікаві навчальні макети, які виконані на обладнанні, що придбане в рамках проекту TEMPUS SEREIN ("Modernization of Postgraduate Studies on Security and Resilience for Human and Industry Related Domains") у відділенні Національного альянсу з комп'ютерної безпеки - National Security Alliance при кафедрі КС. Студенти продемонстрували власні розробки на базі однокристальних ЕОМ.
Також були продемонстровані високотехнологічні розробки викладачів (А.М.Паламар) для керування енергопостачанням базових станцій систем мобільного зв'язку. Гості заходу мали змогу прослухали науково-популярну лекцію доц. кафедри фізики Крамара О.І. "Оптичні технології у VR-шоломах"; ознайомились з безпілотними літальними апаратами, які продемонструвала станція юних техніків й побачили себе з висоти пташиного польоту;
послухали доповідь переможців Всеукраїнського конкурсу «Професіонали майбутнього-2017» «Сучасні технології на варті здоров’я».
Усі учасники заходу надіслали вітання учасникам Європейської ночі науковців.

Коментування вимкнено