Новини

Вечір науки в ТНТУ імені Івана Пулюя 22 вересня 2017 року о 18:00

Оприлюднено

Вечір науки - 2017

у Тернопільському національному технічному університеті

імені Івана Пулюя

22 вересня 2017 року

Вітаємо!

В наступні кілька годин ти  науковець, для допитливості якого немає нездоланних перешкод. Досвідчені та молоді науковці відповідатимуть на запитання та ділитимуться секретами.

Програма нашого вечора

о 18:00 ми разом розпочнемо цей Вечір науки;

о 18:10 буде науково-популярна лекція доц. кафедри фізики Крамара О.І. "Оптичні технології у VR-шоломах";

о 18:40 зможемо побачити себе з висоти пташиного польоту;

о 19:00 послухаємо доповідь переможців Всеукраїнського конкурсу «Професіонали майбутнього-2017» «Сучасні технології на варті здоров’я»;

з 19:00 до 21:30 зможемо відвідати наукові лабораторії: електронної мікроскопії, лазерних ударних хвиль, автоматизації технологічних процесів, електрики та магнетизму, де будуть відбуватися демонстрації незвичних явищ та ефектів.

о 21:30 ми надішлемо вітання учасникам Європейської ночі науковців.

Протягом всього вечора ми зможемо:

  • простежити за супутником;

  • «політати» на квадрокоптері;

  • покерувати роботом;

  • спробувати «підслухати» розмову по мобільному телефону;

  • побачити як рукавичка говорить замість тебе;

  • зробити двовимірне тривимірним;

  • побачити наслідки пострілу потужного лазера,

  • засвітити люмінесцентні лампи від трансформатора Тесли;

  • побачити незвичне в повсякденному;

  • приєднатися до тисяч учасників Ночі європейських науковців

та багато іншого!

Ми занурюємося в науку одночасно із тисячами учасників Ночі європейських науковців у 250 містах Європи.

Метою Ночі європейських науковців є наближення науки до людей, насамперед молоді. Щоб усі могли побачити й оцінити, що саме наука пропонує нам у 21 столітті, та переконатися, що науковцем може стати кожен, хто прагне розгадати таємниці навколишнього світу і не спиняється перед труднощами.

Ніч європейських науковців – це захід, присвячений популяризації науки та веселому навчанню. Такий захід дає можливість зустрітися з науковцями, поспілкуватися з ними, зрозуміти їх роль в суспільстві. Це відбувається шляхом проведення доступних експериментів, наукових демонстрацій та шоу, пізнавальної діяльності для дітей, екскурсій до наукових лабораторій, конкурсів, змагань, забав з науковцями.

Учасники Ночі європейських науковців мають змогу подолати поширені стереотипи щодо науковців – їх способу діяльності, віку, статі та переконатися, що професія дослідника може бути цікавою та приносити багато користі й задоволення.

Для участі в Ночі європейських науковців не має значення попередній науковий досвід чи рівень освіти – кожна дитина знайде цікаве і доступне для розуміння. Насправді, цей вечір може стати сімейним святом, бо запрошення відвідати наукові установи й стати хоч на один вечір справжніми науковцями адресоване до людей будь-якого віку. Багато заходів дозволяють потрапити за лаштунки науки – безпосередньо до наукових лабораторій, куди зазвичай не пускають відвідувачів.

Ставши частиною цього європейського проекту, можна відкрити науковця в собі.

Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням:

http://ec.europa.eu/research/researchersnight

Не соромся питати науковців про все, що тебе зацікавило – їм буде приємно бачити інтерес до досліджень, які стали сенсом їхнього життя.

Наука змінює світ, але нічого не може без людей, які захоплені наукою. Таких людей, як ти! Давай зробимо світ кращим!

Пам'ятай! Наукові досліди повинні бути безпечними для людей та довкілля! В лабораторіях треба працювати уважно та з обережністю!

Станьте з ТНТУ друзями у facebook і ти першим дізнаватимешся про дати й програму Всеукраїнського фестивалю науки та Наукових пікніків.

Коментування вимкнено