Міжнародне співробітництвоПроекти

Проект “Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах”.

Оприлюднено
Даний проект фінансується Європейським Союзом. Загальною метою проекту є сприяння гендерній рівності, поширення практики створення рівних можливостей в отриманні професії молодими матерями-студентками у ВНЗ. Іншими словами - це апробація, вдосконалення та розширення моделі можливостей для поєднання навчання у вищій школі з сім'єю молодою матір’ю-студенткою. Ця модель виступає маркером гендерно-чутливої політики, соціального захисту та послуг по відношенню до вразливої групи - матерів-студенток з маленькими дітьми.

Одним з результатів, передбачених проектом, є розробка, випробування та представлення принципів і підходів до створення кращих практик можливостей для молодої матері-студентки, яка поєднує сімейні зобов’язання з отриманням професії.

Інший очікуваний результат – підвищення рівня обізнаності адміністрації ВНЗ, що працює у сфері захисту прав, та має повноваження створювати можливості для молодих матерів-студенток. Очікується, що адміністрація університетів опанує підходами до втілення моделі можливостей для поєднання молодою матір’ю-студенткою навчання у вищій школі з сім'єю. Поінформована адміністрація, що формує внутрішню політику в університеті, буде в змозі втілити вищезазначену ініціативу і тим самим поліпшити якість освіти і благополуччя молодих матерів-студенток.

Проект триватиме до 2015 року і охопить своєю діяльністю ВНЗ зі всіх областей України.

Коментування вимкнено